LA MANDARINA

Mandarines (Citrus aurantioidea) Mandarina, Mandarines Els cítrics existeixen des de fa 20 milions d'anys i el seu origen està en el sud-est asiàtic. Concretament de Xina, La Indoxina i Índia. D'aquí li ve el nom, per color del vestit que usaven els mandarines xinesos. Des de llavors s'han estès per tot el món i han evolucionat de moltes i diferents maneres, sortint moltes varietats.

En el segle XVIII va arribar A Espanya, que és un dels màxims productors i consumidors. Les mandarines són de la família de les Rutàcies, del gènere dels Citrus i del subgènere aurantioideas. Les mandarines són els cítrics més consumits en el món sencer. S'estan conreant en climes tropicals i subtropicals, ja que no toleren les baixes temperatures. Està comprovat, que el consum dels cítrics com les taronges, mandarines, aranges.

Tots ells protegeixen principalment contra els refredats, a causa de la seva gran aportació en vitamina C. i tenen altres poderosos beneficis Els principals països productors mandarines són amb: Brasil, EEUU, Xina, Mèxic, Espanya, Índia, Iran, Itàlia i Argentina. A Espanya, la màxima productora és la Comunitat Valenciana, li segueixen: Andalusia, Múrcia, Catalunya i Balears.

Propietats / Salut de les Mandarines

Les mandarines contenen un 88% d'aigua, Hidrats de Carboni i molta Fibra. És excel·lent per a les dietes degut sobretot a l'àcid cítric que conté, entre uns altres. Ajuden a cremar grassa.

Les mandarines contenen:

-  Vitamines: C molta, Pro vitamina A, i en menor quantitat B1, B2, B3, B6 .
-  Minerals: Potàsi, Calci, Magnesi, Fòsfor.
-  Uns altres: Acidifico Fòlico, Acidifico Cítric (moltíssim), Acidifico oxàlic, beta-caroteno, antioxidants Propietats i beneficis.

Recomanat per a:

-  Problemes de retenció de líquids (diúrètic).
-  Ajuden a cremar grassa.
-  Anticancerígenes,
-  Hipertensió.
-  Estrès.
-  Colesterol.
-  Anèmia ferropènica.
-  Desintoxicant i depuradora.
-  Transito intestinal.
-  Gota, artritis, reuma. Acidifico úric.
-  Sistema immunològic: Reforça en la baixada de defenses, generació de glòbuls vermells i blancs.

Resistència davant les infeccions.
-  Problemes cardiovasculars, malalties degeneratives.
-  Tos, Catarros, Refredats.
-  Problemes d'obesitat. 
-  Dones embarassades i en període de lactància.
-  Propietats antisèptiques en conductes urinaris i digestius.
-  Antiinflamatori.
-  Visó, cabell, ungles.
-  Col·lagen, ossos, dents.


 Les mandarines són el cítric més consumit en el món sencer, per la seva facilitat de pelar-lo, per la seva poca acidesa i el seu sabor dolç i atractiu. És ideal que ho prenguin els nens, els esportistes, les dones embarassades o lactants, per la quantitat de vitamina C i A, que té i altres moltíssimes propietats i beneficis. És excel·lent la prendre-la en el desdejuni. Admet moltes propostes d'elaboració com postres per a menjars i sopars. L'alta cuina està elaborant plats realment exquisits amb les mandarines. Com postres senzilles, es poden preparar amb mel, com les taronges o com ingredient en una fondue de fruites amb xocolata és deliciós. Es poden fer pastissos o pastissos exquisits. La indústria acapara el 20% de la collita, per a elaborar melmelades, conserves, sucs, alcohols,
 Però també nosaltres podem fer melmelades casolanes de mandarina.

Algunes receptes suggerides:

-  Licor de mandarina

Recepta de Licor de Mandarina Les mandarines són una fruita deliciosa, de les quals es fa aquest exquisit licor de mandarines, també és possible fer-lo amb taronges o llimones

Ingredients:
Peles de mandarina (com per a omplir una tassa).
2 Tasses de aguardiente.
1/2 Tassa d'aigua ardent
Una tassa de sucre

Elaboració- Licor de mandarines:

Pas 1: Es barreja l'aigua ardent amb les peles de mandarina i es deixa reposar en el frigorífic ben tapat durant cinc dies.
Pas 2: Passat aquest temps es prepara un almívar amb l'aigua i el sucre. Es cola el aguardiente amb una tela neta sobre el colador.
Pas 3: Després se li afegix el almibar fred, es barreja tot i se serveix sempre ben fred.

-  Melmelada de Mandarina

Ingredients:
Per a un quilo de fruita de mandarines
600 grams de sucre, el suc d'una llimona
50 o 60 grams de pipes de mandarina, o de taronges amargues (contenen la pectina necessària)

Si agrada, una rameta de canyella

Elaboració de la melmelada de mandarines:

En un cassó es posa a bullir les pipes de les mandarines amb mig got d'aigua i mig de suc de mandarina. Es reduïx un poc i es reserva. Es tritura la meitat de la fruita pelada, amb l'altra meitat sense pelar., deixant la consistència al gust personal, s'afegix el sucre, el suc de llimona, el brou d'haver bullit les pipes, prèviament colat, i la canyella, es posa a bullir. Quan l'espessor sigui el desitjat, es col·loca en vol i es bull a la manera tradicional (el perfum durés en la cuina diversos dies).

No hay comentarios: