EL KIWI


Els Kiwis són originaris de les muntanyes de Xina. Va arribar A Nova Zelanda (un dels grans productors) a principis del segle XX i a EEUU no va començar a conrear-se fins a l'any 70. A Brasil ho van començar a conrear en els anys 80. Es podria dir que és una planta moderna, de recent introducció en els mercats europeus i americans tenint en compte l'origen de totes les altres fruites. És una planta trepadora, que pertany a la família de les Actinidiasea. Necessita d'un  clima temperat amb bastanta humitat, perquè es tracta d'un tipus de cultiu subtropical. És una de les fruites més saludables. Els principals països productors són: Itàlia, França, Nova Zelanda, Xile i Brasil. A Espanya també es comercialitza el kiwi nacional gairebé tot l'any, excepte els mesos d'estiu. Es produïx a Galícia i, en menys quantitat a tota la cornisa nord (Astúries, Cantàbria, País Basc i Navarra).

Propietats / Salut Kiwis

Els Kiwis contenen molta Fibra, poques calories, moltes vitamines (especialment la I) i hidrats de carboni. Les més recents investigacions ho mostren com una icona de la salut, pel que es tracta d'una de les fruites universalment més recomanades.

Els kiwis contenen:
-  Vitamines: té moltíssima Vitamina I, també C, B3, B6, B2, B1, K .
-  Minerals: Potasi, Iode, Calci, Fòsfor, Ferro, Sodi.
-  Uns altres: Folatos, Antioxidants. Riboflavina, tianina, niacina.

Propietats i beneficis.

Recomanat per a:
-  Estrès.
-  Problemes de retenció de líquids (diürètic).
-  Problemes de transito intestinal, restrenyiment (gran poder laxant)
-  Hipertensió.
-  Insuficiència renal.
-  Vista.
-  Puja les defenses.
-  Menopausa, embaràs.
-  Refredats.
-  Reforça el sistema immunològic. Afavoreix la formació de glòbuls vermells i blancs. Formació d'anticossos.
-  Antiinflamatori.
-  Problemes cardiovasculars
-  Facilita la Digestió.

RECEPTA:

Amanida de fruites Refrescant, hidratant... un bany de vitamines.

Ingredients: (4 persones)
2 taronges
1/2 pinya
1 kiwi
1 poma
18 grans de raïm
2 peres conferència
1 rodanxa de síndria a trossos
fulles d'enciam

Preparació:
Pas 1: Trossejar l'enciam a manera de juliana .
Pas 2: Trossejar la fruita en trossos petits la poma, el kiwi... Les taronges es parteixen per dues o tres cada grilló. Els grans de raïm per la meitat.
Pas 3: Fer una vinagreta a base oli d'oliva, suc de mitja taronja, una mica de mel, fins que quedi una salsa espessa.
Pas 4. Posar com a base l'enciam en una font. Afegir les fruites. Regar-ho tot amb la salsa. S'adorna amb fulles de  menta.

No hay comentarios: