LA POMA

És un dels fruits més populars i disponible durant tot l'any. Tradicionalment se li coneixia com "la fruita de la salut". En engonals de diu: An apple a day keeps the doctor away (un poma al dia allunya al medico de la teva porta). Se li atribuïxen moltes propietats curatives, a part del seu reconegut poder diürètic. Són moltes les varietats existents en el mercat i el seu preu molt atractiu. A part del seu consum directe se sol fer compota de pomes, suc,  pastissos i altres moltíssims més postres molt populars.

Propietats de les pomes / Salut

Són riques en pectina (bon aliada contra el colesterol i la diabetis), aminoàcids, àcids, sucres, fibres. Popularment se li assignen propietats antiinflamatòria de l'aparell digestiu, gràcies a la pectina és alhora laxant suau i astringent en cas de diarrees o colitis, diurètica i depurativa, fins i tot anticatarral i hipotensora. Fins i tot el suc de poma es presenta freqüentment com producte de bellesa, capaç de suavitzar el cutis. Ajuden a cremar grasses.

RECEPTA FÀCIL I RÀPID:A CREMA DE POMA

Una recepta per a postres super-ràpida i deliciosa.
Ingredients bàsics (6 persones):
6 pomes
Un palet de canyella
100 gr de sucre
Una llimona
500 ml de nata
Unes fulles de menta fresca
Vi dolç Passos:

Pas 1: Pelar les pomes i ficar-les en un cassó amb un poc d'aigua (3 cullerades), una cullerada de vi dolç i el pal de canyella. Escalfar i deixar a foc lent durant 25 minuts. Llevar el palet de canyella, picar les pomes fins que es faci un puré, llevar el líquid que sobra, i deixar refredar.
Pas 2: Muntar la nata. Barrejar la nata amb el puré fred i afegir la pell rallada d'una llimona. Col·locar en el frigorífic.
Pas 3: Servir en copes individuals i adornar amb una fulla de menta fresca.

No hay comentarios: