10 raons per les quals hem de menjar fruites i verdures:

1. El seu consum és importats ja que, si les inclou en quantitats adequades en la dieta, esta contribuint a la salut de tota la familia, ajuden a rehuir el risc d’enfermetats…
2. Ens ajuden a manternir-nos ben hidratats. Pel seu alt contingut d’aigua faciliten l’eliminció de toxinas del nostre organisme.
3. Fruites i verdures són font quasi exclusiva de vitamina C. Per la quals cosa es recomana el consum diari, procurant al menys que una de les fruites del dia sigui rica en vitamina C ( cítric, Kiwi, maduixa, fruites tropicals…) i que una de les racions sigui una amanida.

4. Són fonts d’antioxidants: aliats de la salut. Protegeixen davant certes enfermetats, entre elles les degeneratives, les cardiovasculars i el cancer.

5. Riques en fibra. La fribra ajuda a regular les nostres funcions intestinals, a corretgir l’estrenyiment i poseeix efectes amb beneficis en la prevenció i tractament d’altres trastorns com diabetes, obesitat… Les fruites tenint en compte que el contingut de la fibra es redueix al pelar-les, i que la major concentración de les seves vitamines esta justamente a la pell.

6. Ens ajuden a eliminar l’excès de liquid: contenen poc sodi i molt potasi, el que força el nostre organisme a elimar l’excès de liquid.

7. Quasi no tenen greix: La quantitat de greix que presenten la majoria de fruites i verdures és inapreciable, excepte per les olives i el coco.

8. Es poden disfrutar en qualsevol època de l’any. S’han d’aprofitar en cada momento les de la pròpia estació.

9. Fruites: Una dolça gominola. Les fruites tenen un agradable gust dolç ja que conten sucre… Aprofita i menéalas al natural i sense necessitat de possar més sucre o altres edulcorants. Ademés recorda que es poden menjar en qualsevol moment. De fet, pots incloure-les per esmorçar, dinar, berenar, i tan abans com desprès dels aptas.

10. Fruites i verdures: Hem de tenir imaginación no nomès es poden incloure en els principals apats del dia, recorda que aporten un toc molt gustos.

No hay comentarios: