LA MAGRANA

La Magrana és un fruit que pertany a la família de les Punicàcias. El seu arbre, el granat, és un arbust que necessita un clima tropical, subtropical o temperat, per a créixer sense problemes. Són dolços i refrescants. Se sap que ja es consumia en l'antic Egipte. Per als àrabs és el símbol de l'amor. És originària dels països de l'Est i d'Orient. Es diu que es consumeix des dels Balcans fins al Himalaya. Els països productors més importants són: els països europeus, els asiàtics i els americans. Els més importants són: Afganistan, Iran, Israel, Brasil, Califòrnia i Espanya. A Espanya les regions d'Andalusia i la de Llevant són les de major producció.

Propietats / Salut de les Magranes

Les magranes contenen en aigua, bastant Fibra, no te gairebé calories i pocs Hidrats de Carboni, pel que és pot prendre en dietes per aprimar ràpidament

Les magranes contenen:

-  Vitamines: C i Provitamina A .
-  Minerals: Potsi, Calci i Magnesi
-  Uns altres: Acidifico Cítric, Acidifico M``alico, Acidifico Oxàic, Antioxidants. Flavonoides. Tanins.

Te propietats beneficioses per a:

-  Problemes cardiovasculars i degeneratius.
-  Colesterol.
-  Problemes de trànsit intestinal, restrenyiment (gran poder laxant)
-  Hipertensió.
-  Acidifico Uric: l'expulsada.
-  Anèmia.
-  Astringent.
-  Antiinflamatori i antisèptic.
-  Reforça el sistema immunològic,
-  Antiinflamatori i Anticoagulant.
-  Transmissió i generació de l'impuls nerviós i muscular.
-  Diarrees i Flatulències
-  Desinflamar mucosa intestinal o digestiva.

 Es solen menjar com fruita fresca o en amanida. És aconsellable per a dones embarassades, nens i esportistes.

Recepta:

Magrana amb nous

Ingredients:
1 magrana
nous pelades
pa de barra
oli d'oliva
comi sal i pebre al gust

Passos:
Pas 1: Pelar la magrana i esmicolar els grans. Partir les nous en trossos grans i barrejar-les amb les magranes.
Pas 2: En un plat, abocar suficient oli d'oliva per a xopar bé la quantitat de llesques que vulguin fer-se (per cada dues llesques petites, 1 cullerada d'oli més o menys.
Pas 3: Afegir-li un pessic de sal i comi al gust. Remoure.
Pas 4: Torrar llesques de pa de menys de 1 cm de grossor, mullar per una cara en l'oli i col·locar en una font per a servir.
Pas 5: Cobrir abundantment cada llesca amb la barreja de nous i magrana i abocar sobre elles la resta de l'oli.

No hay comentarios: