Vitamines i Minerals per a la felicitat: El Secret de la felicitat

Alimentar-se és una necessitat vital per a l'organisme de l'home i tots sabem que som el que mengem. Les mancances de certes vitamines i minerals que poden faltar en la dieta d'una persona poden provocar un desequilibri tant a nivell físic com psíquic. Una aportació diari adequat en la nostra dieta, és essencial i vital per gaudir d'una bona salut i ens poden ajudar a combatre els símptomes de la depressió.


A Fruites Higueras botiga online pots trobar: mongetes tendres (magnesi), en breu oli d'oliva, ous, bròquil, advocat i moniato, plàtans, cítrics, kiwis, maduixes, pebrots, patates, julivert sempre de regal en les teves comandes, pastanagues...

Fruites, totes les fruites en general són imprescindibles en una dieta saludable i potenciadores de l'estat de la felicitat. L'àcid fòlic es presenta en algunes d'elles com l'aranja, és crucial perquè arribi l'oxigen al cervell i també ho és en la producció de serotonina.La taronja, a part de la quantitat de vitamina C que presenta, conté "inositol" , una substància que regula els nivells de serotonina i d'insulina, amb la qual cosa alleuja la depressió i redueix els canvis d'humor, a més ajuda a alliberar greixos i redueix el colesterol.Una ingesta generosa de fruita diàriament ens beneficiarà a l'hora d'aportar un equilibri al nostre cos tant físic com psíquic. Mai oblidis prendre cinc peces al dia o canviar-lo per la beguda de sucs i liquats naturals.

Les persones depressives i tristes solen tenir nivells molt baixos de magnesi. Totes les verdures i en especial les mongetes verdes aporten alts nivells de magnesi. La serotonina, hormona fonamental de la felicitat, depèn de la necessària quantitat de zinc que és l'encarregat de convertir els triptófenos en serotonina i la carbassa conté molt zinc, el que es tradueix com una gran generadora d'optimisme i felicidad.La manca de triptófenos (sense els quals no hi ha serotonina) pot portar a la depressió i el tofu conté nivells elevats de triptófenos, és un gran aliment per aixecar l'ànim.

La dopamina la podem trobar a les mongetes blanques. Si estàs trist i baix de to, pren-te un plat de mongetes amb una mica d'oli d'oliva i un toc de mostassa, et sentiràs millor !.


 Saps per què de vegades necessitem la xocolata ?, Pel seu alt contingut en feniletalamina que millora els nivells d'endorfines (PEA) que ens aporten energia i gran vitalitat.
 Citem algunes de les vitamines i minerals essencials per mantenir un estat saludable, a més d'alguns dels aliments on podem trobar tots aquests components tan importants.


VITAMINES:

B1 (tianina), és una vitamina que augmenta l'energia i millora la capacitat d'alerta, participa en la síntesi que regula el sistema nerviós, la seva manca provoca irritabilitat psíquica, una altra de les seves importants funcions és la de protegir a la cèl·lula davant nivells elevats de glucosa; en alguns dels aliments on la podem trobar són: blat de moro (panotxes de blat de moro), cereals, fruits secs, vísceres, ous, arròs integral i blat entre d'altres.


B2 (riboflavina), un estudi del British Journal of Psiquiatry demostra que la deficiència en la vitamina B2 pot portar a canvis agressius de personalitat; el tempeh, aliment derivat de la fermentació de la soja, utilitzat pels vegetarians com a substitut de la carn, és una font excel·lent de B2; també la podem trobar en la llet, l'ou, iogurt, pollastre i peix.


B3 (niacina), la manca d'aquesta vitamina també ajuda a desenvolupar la depressió. Amb la manca de la B3, el cos utilitza triptófenos per fabricar aquesta vitamina amb la qual es redueix la producció de serotonina i això ens porta a la seva manca donant lloc a sentiments d'infelicitat. Com aliment que proporciona una quantitat elevada en B3 trobem els bolets de Portobello que cuinades amb oli d'oliva intensifiquen la seva aportació vitamínica.

B5 (àcid pantotènic), vitamina component de la coenzim A, necessària per a activar les reaccions químiques que transformen en energia els aliments. Aquesta coenzim A és essencial en la síntesi d'hormones, colesterol i el neurotransmissor acetilcolina. La seva deficiència provoca: fatiga, depressió i estrès crònic. La vitamina B5 la trobem en aliments com: el bacallà, l'abadejo, la tonyina en llauna, pollastre, ous, llet, bròquil, llenties, alvocat, pa integral, xampinyons crus, moniato.


B6 (piroxina), és una vitamina fonamental en la producció de serotonina. Una cinquena part dels deprimits no tenen la B6. Dins del món dels aliments, podem trobar-la en: carn magra, pollastre, peix, ous, cereals integrals, plàtans, fruits secs, etc ..., la tonyina és un dels aliments rics en B6 que ens proporciona el 59% de la dosi diària recomanada.


B12, els nivells baixos d'aquesta vitamina augmenta bastant la possibilitat de caure en depressió. És una vitamina necessària per al funcionament equilibrat del sistema nerviós. La manca d'aquesta vitamina provoca una anèmia anomenada anèmia perniciosa, podent anar acompanyada de: canvis d'humor, paranoia, irritabilitat, marejos, pèrdua de gana, confusió, entre d'altres. Estudis realitzats han demostrat que fins al 30% de les persones hospitalitzades per depressió mostren una deficiència de vitamina B12. És una vitamina que la trobem en productes d'origen animal o derivats, no estant present en els aliments d'origen vegetal, cosa que han de tenir present aquelles persones que només consumeixin vegetals necessitaran suplements d'aquesta vitamina. Aliments on podem trobar aquesta font de vitamina B12 són: les cloïsses, musclos, crancs, salmó, vedella, gall dindi, pollastre, ous, formatge brie, llet.


Vitamina C, cabdal per a la formació del teixit conjuntiu i els ossos, ajuda a la cicatrització de les cremades i cicatrius, és una vitamina que proporciona sensació de benestar en fomentar l'absorció del ferro. Té un important paper en la síntesi del neurotransmissor noropinefrina, el qual és essencial per al correcte funcionament del cervell i que intervé en l'estat d'ànim. La Vitamina C, al seu torn, és essencial en la síntesi de la carnitina, que s'encarrega d'ajudar en la transformació del greix en energía.Niveles baixos d'aquesta vitamina inhibeixen la producció de dopamina, pot produir depressió, baixen les nostres defenses davant virus i bacteris, sagnat de genives, etc ... El fumar, l'embaràs, la lactància, l'estrès, el consum d'acetil salicílic i la píndola anticonceptiva fan que necessitem ingerir més quantitat de vitamina C per evitar el seu dèficit. Aliments rics en Vitamina C: cítrics, kiwis, maduixes, arándamos, pebrots, patates, bròquil.


MINERALS:


Magnesi; és un mineral essencial en la producció d'energia. En la majoria de les persones la ingesta de magnesi es troba per sota dels nivells recomanats, la seva manca pot produir depressió i ansietat acompañadasde al·lucinacions, confusió, agitació i altres problemes físics. És important tenir en compte la ingesta de magnesi en les dietes, ja que la majoria d'elles no presenten la suficient quantitat diària recomanada. El podem trobar en els vegetals de fulla verda, ja que el magnesi és un component de la clorofil·la, el trobem també en els cereals integrals, segó de civada, fruits secs, mel, plàtans.


Cinc, mineral que té una gran importància en el bon funcionament neurològic, en la reproducció, en el creixement i desenvolupament i en la resposta immunitària. Una falta de Cinc al nostre cos pot donar lloc a l'increment de coure arribant a nivells tòxics amb la conseqüència de patir pors i fins i tot paranoies. Aliments rics en zinc: ametlles, cacauets, mongetes, cigrons, ostres, crancs, vedella, porc, pollastre, formatge cheddar, iogurt, llet.


Calci, nivells baixos d'aquest mineral afecta el sistema central nerviós, podent patir símptomes com: nerviosisme, aprensió i irritabilitat. En el nostre cos pot produir-se una deficiència del calci a causa del mal funcionament de la glàndula paratiroide, a la manca de vitamina D o una deficiència de magnesi. És important que l'ésser humà prengui la quantitat de calci recomanada diàriament perquè el nostre organisme no utilitzi el calci dels nostres ossos tan necessari per a la seva estructura. Fonts riques en calci: tofu, llet, derivats de la llet, mongetes blanques, pèsols, ametlles, col xinesa, bròquil, espinacs.


Potassi, un nivell baix en aquest mineral està associat a la depressió, tendència al plor, debilitat muscular, fatiga i calambres.Alimentos rics en potassi: plàtans, prunes, taronja, panses, tomàquets, carxofes, patates rostides i cuites amb pell, glans , espinacs, pipes de gira-sol, mel, ametlles.


Manganès, és un mineral necessari en la sintetització adequada de les vitamines del grup B i la vitamina C, intervé també en l'estabilització dels nivells de glucosa en sang, prevenint així els canvis d'humor hipoglicémics. Un dèficit de manganès provoca la baixada de nivells dels neurotransmissors serotonina i neropinefrina contribuint així a l'aparició de la depressió. El manganès el podem trobar en aliments com: pinya, nou llisa, ametlles, cacauets, arròs integral, pa integral, mongetes, moniatos, espinacs, te verd, te negre.


ALGUNS DELS ALIMENTS QUE NO PODEN FALTAR A LA DIETA DE LA FELICITAT:
Fruites, totes les fruites en general són imprescindibles en una dieta saludable i potenciadores de l'estat de la felicitat. L'àcid fòlic es presenta en algunes d'elles com l'aranja, és crucial perquè arribi l'oxigen al cervell i també ho és en la producció de serotonina.La taronja, a part de la quantitat de vitamina C que presenta, conté "inositol" , una substància que regula els nivells de serotonina i d'insulina, amb la qual cosa alleuja la depressió i redueix els canvis d'humor, a més ajuda a alliberar greixos i redueix el colesterol.Una ingesta generosa de fruita diàriament ens beneficiarà a l'hora d'aportar un equilibri al nostre cos tant físic com psíquic. Mai oblidis prendre cinc peces al dia o canviar-lo per la beguda de sucs i liquats naturals.


Cereals integrals, en el cas del blat integral que conté la trimetilglicina (TMG) ajuda a la producció de diversos compostos cerebrals que milloren l'estat ànim, l'energia, el benestar, la capacitat d'alerta i d'atenció i la claredat visual. El segó i el germen de blat (Wetawik) són fonamentals per a la felicidad.El institut Bio Cerebral de Princenton (EE. UU.) Ha descobert que les llavors de sèsam són un poderós antidepressiu.


Mató, formatge baix en greix, a part de garantir una nit de descans és gran font d'triptòfans, que s'empren en la producció de malatonina (que ajuda a agafar el son).

El verat, el peix en general i sobretot el verat són una gran font d'àcid aminobutíric que millora l'estat d'ànim i bloqueja els sentiments d'ansietat i d'estrès.

La tonyina, la producció de serotonina, requereix vitamines B6 i la manca afecta l'estat de ánimo.Un estudi d'Alternative Medicine Review va demostrar que la cinquena part dels deprimits no tenen la vitamina B6 i la tonyina proporciona el 59% de la dosi necessària .


Les llenties; sentir cansat, ensopit, feble en general són símptomes de carència de ferro i una ració de 200 grams de llenties ja ens proporcionen la meitat de la quantitat recomanada per dia de ferro.


El julivert, gran font de l'aminoàcid "l-glutamina" que augmenta els nivells de concentració, ajuda a combatre l'ansietat i l'estrès, elevant els nivells d'energia i d'alerta cerebral.
Ronyons de be, són rics en "fosfatidilserina", millora la memòria i la resposta a l'estrès i ajuda a sentir-se menys estressat i amb millor ànim.


El seleni, segons estudis científics de la universitat de Swansea (Regne Unit) la manca de seleni, està associada amb l'ansietat elevada, el mal humor i la depressió, i el simple, (uns 100 grams) et proporciona el 68% de la dosi diària recomanada.
El bacallà, proporciona "taurina", un aminoàcid que ajuda a generar i regular els impulsos nerviosos responsables del nostre estat d'ànim, pensament i accions. El bacallà conté 180 mg de taurina per cada 100 grams.


La pastanaga; un estudi de l'Internacional Periòdic for Vitamin and Nutrition Researgh, va demostrar que la manca en "biotina", vitamina que conté en abundància la pastanaga condueix a la fatiga ia la depressió.
El blat de moro; una arrel de blat de moro ja proporciona la quarta part recomanada de la dosi necessària de vitamina B1 que augmenta l'energia i la capacitat d'alerta.
Alga marina; font rica de "yodina" que estabilitza l'estat d'ànim i augmenta l'energia i la concentració i l'estat d'alerta.


Les nous, s'associen amb tot el cerebral. Excel·lent font d'Omega 3, ajuda a les neurones i als neurotransmissors que controlen l'estat d'ànim, a funcionar adequadament.
Llet de soja; els aliments rics en proteïnes, com la llet de soja es descomponen en aminoàcids com la tiroxina, que augmenta la dopamina i la noradrenalina, que com sabem ens proporciona energia, positivisme i felicitat.




Aquests són alguns dels aliments que tota persona hauria de considerar introduir en la seva dieta. Recordem sempre que una dieta variada i equilibrada és la millor barrera contra qualsevol tipus de malaltia tant física com psíquica i que en l'ampli regne dels aliments podem combinar-los de manera gustosa i desitjable, tot i que alguns no siguin plat de bon gust, la gran varietat d'aliments tant vegetals com animals fan que es puguin complementar entre ells aconseguint així una dieta sense carències.

No hay comentarios: