La llimona i les tradicions populars

La llimona fresca és molt baixa en calories, alhora és una bona font de potassi i vitamina C.
Tradició popular
La llimona posseeix nombroses propietats: reforça el sistema immunològic, és revitalizante, activa el metabolisme del calci per als ossos i dents, guareixen les hemorràgies, té acció rejuvenecedora i ajuda en les dietes d'adelgazamiento. No obstant això per ser un fruit molt enèrgic ha d'evitar-se donar-ho a ancians i a persones en estat de fort nerviosisme.

Des de l'antiguitat molts autors citen les propietats de la llimona en els seus escrits. Plinio escrivia sobre la seva acció antivenenosa, Virgili sobre les immenses propietats com a aliment saludable, i la medicina actual ressalta les seves característiques per guarir nombroses malalties.

A continuació se citen algunes de les nombroses aplicacions medicinals de la llimona.

Para tota la gamma d'intoxicacions gastrointestinals es recomana suc de llimona presa amb aigua temperada, ja que actua com a regulador de les funcions. Per a acidesa d'estómac, contrari al que al principi podria pensar-se, el suc de llimona és molt adequat. Això es deu a aquest efecte neutralizante que tenen els ions calci de la pectina que hi ha entre les parets cel·lulars d'aquest fruit.

Donat el fort poder astringente de la llimona, l'aplicació d'una comprimida de suc de llimona col·locada sobre una inflamació de la pell, té importants efectes reductors.

La llimona també s'utilitza per a la cicatrització de ferides per la quantitat d'àcid cítric que conté, a més ajuda a contenir les hemorràgies. Cal aplicar el suc no directament sobre les ferides posat que provocaria una forta coïssor, sinó en comprimides.
El suc de llimona presa amb aigua calenta procedent de la cocció de pomes, serveix per frenar els símptomes de la diarrea.

El suc de llimona serveix per a tota classe d'inflamacions bucals, de llengua, genives, etc. Perquè l'efecte sigui visible, s'ingerirà aigua calenta carregada de suc de llimona.

El suc de llimona també destrueix el carrall. No és convenient l'ús perllongat d'aquest tractament perquè si s'abusa d'ell pot afectar a l'esmalt, produint-se dentera crònica. Per evitar-ho usar poca llimona, amb aigua temperada i poca freqüència.

Per frenar les hemorràgies nasals la llimona és molt eficaç. Quan apareixen de forma sobtada, es poden posar comprimides de llimona pura sobre el nas, absorbir suc amb una mica d'aigua freda pel nas o suc pur si l'hemorràgia és important. S'ha de repetir l'operació o renovar la comprimida fins que l'hemorràgia està tallada.

El suc de llimona pura serveix per desinfectar els ulls del nounat. Per conjuntivitis agudes, rentats amb llimona calenta o temperat a l'hivern i va fregir a l'estiu ofereix ràpids resultats.

Les gàrgares continuades amb suc i aigua a parts iguals, tenen una gran eficàcia contra inflamacions i catarros de gola. L'aplicació externa de comprimides xopades en suc de llimona i col·locades externament en el coll, també ofereixen un remei eficaç. El xarop de ceba i llimona és un dels remeis tradicionals per combatre els símptomes del refredat.

Per a les indigestions després de menjars copiosos és recomanable prendre aigua calenta molt carregada de suc de llimona, sent convenient seguir amb el tractament fins a aconseguir la normalitat. Per al cas de diarrees és recomanable prendre's un o dues llimones amb aigua molt calenta evitant la ingestió d'aliments durant un període de temps.

En el cas d'hemorràgies, quan són degudes a hemorroides internes, la llimona s'empra en rentats amb aigua temperada utilitzant dues o tres parts d'aigua per cadascuna del suc cítric aplicant-ho amb pera de goma. És important tenir en compte que la llimona és molt astringente i que per tant han de tenir-ho en compte les persones que pateixin de restrePer a les taquicàrdies produïdes per la ingestió d'aliments en mal estat, la presa de llimona amb aigua calenta a l'hivern i freda a l'estiu posseeix un efecte eficaç.

Per a la inflamació dels ovaris és molt eficaç, la ingestió de mitjà o una llimona dues o tres vegades al dia mitjana hora abans dels menjars. Els resultats són millors si s'acompanya amb brou calent de pomes.

Per als maldecaps un got d'aigua calenta amb el suc d'un o dues llimones és suficient per parar el dolor.

Per als èczemes pot aplicar-se la llimona en tocs, rentats o comprimides de llimona pura o rebaixat amb aigua. Per millorar l'eficàcia pot prendre's el suc dues o tres vegades al dia mitjana hora abans dels menjars.
Per disminuir el greix del pèl curt pot realitzar-se massatges forts amb suc de llimona dues o tres vegades al dia alternant amb suc de ceba.
Font: http://www.frutas-hortalizas.com

No hay comentarios: