Fruits Vermells: Ara mateix maduixes!!!

Si per alguna cosa destaquen els fruits vermells és per la seva riquesa en antioxidants. De fet, a nivell nutricional, no és que destaquin per algun nutrient en sí en quant a quantitats, sinó que els contenen gairebé tots en petites proporcions, com és el cas per exemple de la vitamina C, provitamina A i vitamina E, tots ells, en definitiva antioxidants; així com minerals com ara el calci o el magnesi entre d’altres, i la fibra.
Però com dèiem, el més interessant de les fruites vermelles és la seva gran riquesa en substàncies antioxidants. Els antioxidants tenen la capacitat de neutralitzar els radicals lliures, nocius per l’organisme, ja que provoquen dany cel·lular, i estan implicats en el desenvolupament de malalties cardiovasculars i cerebrovasculars, alguns tipus de càncer i trastorns degeneratius.

Alguns d’aquests antioxidants presents, en major o menor quantitat en tots els fruits vermells són com ja s’ha apuntat, la vitamina C, la provitamina A (beta carotens) i la vitamina E; però també hi trobem tanins, polifenols, antocians, proantocianidines, flavonones, etc.
Per tots ells el fruits vermells ens ofereixen:
  • Reforç del sistema immunològic
  • Acció antiinflamatòria i prevenció de la formació de coàguls: els fruits vermells contenen una petita quantitat d’àcid salicílic, el precursor de l’àcid acetilsalicílic.
  • Funció anticancerígena: gràcies a l’àcid elàgic, que segons estudis recents té capacitat per neutralitzar les substàncies cancerígenes.
  • Antibacteriana: gràcies a les Proantocianidines, que eviten que els bacteris patògens s’adhereixin a la paret gastrointestinal i de les vies urinàries.
A més a més, gràcies també als seus minerals, vitamines i fibra, ajuden a regular el trànsit intestinal, són diürètiques i contribueixen a regular els nivells de colesterol i de triglicèrids en sang.

Font: http://www.dalmaucuiner.com/archives/1240/els-fruits-vermells

No hay comentarios: