Espinacs: un aliment amb nombroses propietats
nutritives i valors dietètics. Considerat com una bona font d'àcid
fòlic, fibra i vitamines. Els plats que contenen
espinacs constitueixen un dels aliments anticancerígens més importants i
resulten molt adequats en dietes d'aprimament per la gran digestivitat
que ofereixen.
També destaca l'efecte beneficiós per a la pell gràcies
al contingut de vitamina A que posseeixen.
Propietats nutricionals:
Vitamina A: els espinacs
tenen quantitats destacables de carotens que l’organisme transformarà en vitamina A essencial per a la
vista, el bon estat de la pell, els cabells, les mucoses, els ossos i el
bon funcionament del sistema immunològic. En Popeye tenia raó, quan deia que la vitamina A dels espinacs era important per fer les persones fortes i sanes.
Vitamina C.
Vitamines del grup B: és especialment ric en
vitamina B9, imprescindible per a les dones embarassades i
els infants perquè intervé en la formació de les cèl·lules sanguínies.
També conté B2, relacionada amb la producció
d’anticossos i glòbuls vermells i vitamina B6 la qual té un
paper important en l’aprofitament de l’energia dels hidrats de carboni,
greixos i proteïnes; és important en la regulació del sistema nerviós
central i essencial per a la formació dels glòbuls vermells. La vitamina
B6 estimula el sistema immunitari.
Vitamina K: regula la coagulació de la sang i per
això la coneixem també com a vitamina antihemorràgica. La trobem en
totes les hortalisses de fulla verda, però sobretot en els espinacs.
Minerals: són rics en calci, ferro, magnesi, potassi, sodi, fòsfor i iode.
Tot això a www.fruiteshigueras.es
No hay comentarios:
Publicar un comentario