LA PINYA -ANANÁ

La pinya o ananas comosus pertany a la família de les bromeliáceas amb més de 1400 espècies diferents; el seu nom significa "deliciós perfum" (paraula Tupí); a Europa la van batejar "Pinya" per la seva semblança als pinyons. Originària del Brasil, es conrea en tots els països tropicals com Brasil, Mèxic, Costa Rica, Hondures, Ghana, Sud-àfrica, Tailàndia, Índia, Filipines, Indonèsia, Hawaii i Costa d'Ivori. Les seves varietats són: Smooth Cayenne, Queen, Xarxa Spanish, Pernambuco, Nanes i Amazones.


Característiques:

El fruit de la pinya està ple d'espines, és gran i de forma ovoide; la seva pell és rugosa i espinosa formada per seccions octogonals i al madurar adquireix un color daurat vermellós; la seva carn és ferma, estriada, sucosa i molt fragant de color groc; el seu sabor és dolç i àcid.

Consum:
La pinya és una fruita tropical es consumeix fresca, tallada en rodanxes gruixudes o en trossos petits per a incorporar a una macedònia o amanida de fruita. . El suc de pinya serveix per estubar la carn i obtenir plats tendres , sucosos i perfumats.

Propietats de la Pinya:

Molt rica en Vitamines i minerals; conté una important quantitat de Vitamina C, fibra, pectina i sota valor calòric (beneficiós per a les persones que desitgen baixar de pes). Els minerals són el Sodi, Ferro, Fòsfor, Potàsi i Calci. Propietats medicinales: El suc de pinya és molt benvolgut i té propietats antiflamatòries i diurétiques, també es recomana la seva ingesta per a la artritis i la rigidesa de les articulacions La fruita té un enzim (bromèlina) amb propietats anticoagulants que afavoreixen el sistema circulatori, ajuda en els processos digestius de proteïnes i purifica el tracte intestinal. Perquè totes aquestes propietats siguin efectives s'ha de prendre la pinya fresca.

No hay comentarios: