La importancia de les 5 racions de fruita i verdura al diaMolts hem escoltat parlar sobre les 5 racions de fruita i verdura fresca al dia. A Espanya s’han fet campanyes per la concienciació de l’importancia de tals ingestes. Però, Quina és la importancia de consumir 5 racions al dia?
Amb aquestes 5 racions aseguren l’aportació de vitamines i menerals que l’organisme necessita al llarg del dia, ademès d’aconseguir un aport hídric important, ja que la fruita és aigua en un 75-90%. Sense oblidar l’aportació d’antioxidants, fibra i l’ausencia de colesterol. Això ens ajuda a prevenir enfermetats cardiovasculars, trastorns digestius, alguns tipus de cancer i enfermetats neurodegeneratives, a més d’ajudar-nos en la lluita contra el sobrepes i l’obesitat, ja que l’aport calòric és baix i incrementa la sensación de sacietat.

Aportar aquestes 5 racions és facil si ens ho proposem, per exemple: un suc natural al matí, un pece de fruita la mig dia, acompanyar el dinar amb una amanida, un batut de fruites a mitja tarde i guarnció de verdures per sopar.

No hay comentarios: