Fruites d'estiu i salut


Fes la teva comanda a www.fruiteshigueras.es

El consum d'antioxidants procedents de les fruites durant l'estiu és una de les millors estratègies per a protegir la pell del sol intens.
Alt contingut en aigua, calories escasses, pocs sucres i contingut modest en fibra i en vitamines, minerals i antioxidants.


Prevenció a problemes de salut greus i complexos com la deshidratació, sobretot en els grups de població més sensibles, com els nens i ancians. Les fruites pròpies de l'estiu són les més aquoses i, per tant, les que ajuden millor a la hidratació. La superior exposició al sol fa que la pell, els cabells i les mucoses se'n ressentin i es ressequin. El consum d'antioxidants procedents de fruites i verdures és una estratègia excel.lent per a protegir la pell del sol intens; els pigments que contenen aquestes fruites són els que en determinen els colors i els tons més variats, i els que els confereixen les propietats antioxidants. Les fruites d'estiu mostren una gran diversitat de propietats. Per grups, les que porten pinyol són les més riques en fibra; les terreres, com el meló i la síndria, les més aquoses; i les de tons ataronjats i vermellosos, les més riques en antioxidants. Per tant és necessari menjar fruites de tots els tipus, encara que conèixer les particularitats de cadascuna permet escollir la més idònia per a necessitats concretes.

Propietats:

Les fruites d'estiu destaquen per l'alt valor nutricional. El sol del final de la primavera i el del començament de l'estiu comporta la collita de la major varietat de fruites de tot l'any: maduixes, albercocs, nectarines, préssecs, cireres i guindes, prunes, figues i bacores, fruites del bosc (nabius, gerds, móres), meló i síndria. Totes aquestes comparteixen una composició semblant: alt contingut en aigua, calories escasses, pocs sucres, contingut modest en fibra i en vitamines, minerals i antioxidants. Però entre aquestes fruites també hi ha diferències que determinen que unes o d'altres siguin més idònies en situacions concretes.

No hay comentarios: