Albergínies farcides de carn



El seu valor nutricional és reduït si es compara amb altres verdures i hortalisses, sent l’aigua el seu component majoritari. Si s’hagués de destacar algun dels seus nutrients, sens dubte seria el potassi, mineral necessari per la generació i transmissió de l’impuls nerviós així com per a una correcta activitat muscular.
Pel que fa a les seves característiques ambientals, l’albergínia és resistent a la calor i sensible al fred, per això la temporada més idònia pel seu cultiu és l’estiu, tot i que es pot trobar al mercat durant tot l’any gràcies a la producció en hivernacle. És considerada, a més, un aliment perible, i és per això que cal manipular-la amb compte i cal refrigerar-la fins al seu consum.

A continuació et proporcionem una recepta per combinar l’albergínia i la carn de manera saludable, amb una alta aportació d’hortalisses.

Albergínies farcides de carn (4 persones)
Ingredients
Quantitat
Albergínia
4 unitats
Carn (pollastre o porc)
500 grams
Xampinyons
250 grams
Ceba
2 unitats
Pebrot vermell
1 unitat
Tomàquet
2 unitats
Oli d’oliva
2 cullerades
Formatge ratllat
Sal i pebre


  1. Posar a escalfar el forn a 180ºC. Tallar les albergínies en dues meitats i amb un ganivet fer petits talls a la zona interior, sense trencar la pell. Es fiquen les vuit meitats amb la pell cap a baix a la safata del forn, i s’afegeix sal i oli a cadascuna. 
  2. Cal tancar el forn i deixar uns 30 minuts de cocció. 
  3. Netejar els xampinyons, picar-los i reservar. 
  4. Picar la ceba amb una mica de sal i pebre i sofregir-la durant 5 minuts. Mentrestant, es picarà el pebrot vermell i s’afegirà un cop s’hagi complert el temps, deixant 5 minuts més de cocció. L’última verdura en afegir serà el tomàquet, pelat i sense llavors, durant 5 minuts més, sempre a foc lent. 
  5. Afegir els xampinyons al sofregit i deixar 5 minuts. 
  6. Afegir la carn picada, esmicolant-la  i salpebrant-la prèviament, i deixar-la al foc fins que perdi el color de cru. 
  7. Ara cal extreure les albergínies del forn, si ja han passat els 30 minuts, i treure la seva carn, que estarà més tova. Cal tenir cura de no trencar la pell perquè serà la base on es ficarà el farciment. A continuació, s’afegirà l’albergínia a la paella amb la resta dels ingredients, i es deixarà a foc lent durant 5 minuts. 
  8. Un cop finalitzat el farciment, caldrà tastar i salpebrar en cas necessari. 
  9. Farcir les albergínies amb tota la mescla preparada. 
  10. Afegir formatge ratllat i gratinar al gust.
 Comprar els productes frescos a www.fruiteshigueras.es
 
 

No hay comentarios: