Recepte Salsa Calçots

Ingredients


  • 100 gr ametlla torrada pelada
  • 30 gr avellana torrada i pelada
  • 5 tomacons madurs escalivats
  • 1 cabeça d’alls escalivada
  • 1 dent d’all cru

  • 80 cl d’oli d’oliva suau
  • 1 llesca de pa xopada en vinagre de vi
  • la polpa d’una nyora

Elaboració

En un morter o batedora posarem els fruits secs i els alls. Ho picarem bé i hi afegirem la polpa de la nyora i la llesca de pa. Quan ho tinguem aixafat i homogeni, posem el tomàquet passant-lo per un colador xinès, així separarem la pell i les llavors que no les volem. Anem remenant i afegint-hi l’oli a poc a poc fins que ens lligui bé la salsa. Rectificarem de sal i pebre negre i ja ho tindrem llest per servir.

Nota: Aquesta salsa seria la bàsica. A partir d’aqui hi ha multitud de variants i no es pot dir que una sigui millor que l’altra. Hi ha qui hi afegeix una culleradeta de pebre vermell dolç i hi posa menys tomàquet per fer una salsa menys atomacada. En lloc de pa xopat amb vinagre el que es pot fer és fregir la llesca de pa i afegir el vinagre a la salsa.

No hay comentarios: