Les deu condicions que ha de tenir una dieta saludable

Cap dieta és igual per a dues persones ni per a una mateixa persona per sempre més, ja que hi ha molts factors que canvien al llarg del temps. Si volem seguir una bona alimentació més enllà de teoritzar massa, només hem de tenir en compte deu condicions bàsiques que ha de tenir qualsevol dieta saludable.

 Les condicions bàsiques són:


  1. Eliminar o reduir al màxim qualsevol aliment refinat.
  2. Eliminar els aliments processats que es compren al supermercat convencional i reduir al màxim els aliments envasats.
  3. Si comprem un aliment envasat ha de contenir el mínim d’ingredients possibles, hem de poder entendre i saber què són, i cap hauria de ser sucre.
  4. Menjar més verdures, i moltes de fulla verda, que són les grans oblidades i les que ajuden més a prevenir i curar malalties, cremar greixos, eliminar toxines i alcalinitzar l’organisme.
  5. Hem d’escoltar el cos, respectar les seves necessitats i el rellotge biològic: menjar quan tinguem gana i no fer-ho ni perquè toca ni per saciar emocions, no sopar més tard de les nou del vespre, estar unes deu hores sense menjar des del sopar fins a l’hora d’esmorzar, i seguir la regla del “menys és més”; és a dir, val més barrejar pocs aliments en un mateix plat per pair bé, que és la clau per tenir una bona salut.
  6. Prioritzar la qualitat sempre per sobre de la quantitat; sobretot quan comprem aliments d’origen animal.
  7. Al llarg del dia o la setmana hem de menjar aliments de diferents colors perquè tenen antioxidants diferents que ajuden a prevenir malalties.
  8. Tenir una actitud activa i proactiva davant l’alimentació.
  9. Hem de mastegar-ho i menjar-ho tot amb consciència
  10. En cas de patologies o desajustos de salut, cal no automedicar-se, ni amb medicaments convencionals ni amb superaliments.

 Article complert: http://www.etselquemenges.cat/especialista/nuria-roura/les-deu-condicions-que-ha-de-tenir-una-dieta-saludable

No hay comentarios: