Temporada de calçotsSegurament ja sabies que la temporada de calçots va de novembre a abril , però ... saps quan es planten els calçots ?

Aquesta setmana a www.fruiteshigueras.es farcell de 50 calçots per 6€!!! Encarrega els teus entre avui i dimecres i te'ls entreguem divendres o dissabte. Tu esculls!!!!


La ceba de calçot es comença a plantar al setembre. Molts agricultors comencen a plantar a mitjans d'agost ,cosa que també està generalment acceptat . La plantació  de cebes acostuma a finalitzar el mateix mes de setembre, encara que hi ha agricultors que finalitzen a l'octubre per poder allargar la temporada de calçots al màxim.
El final de la temporada de calçots arriba quan comencen a sortir les primeres "trompes " . Per "sortir trompes "entenem que els calçots comencen a mostrar un full més dura que les altres, que va a portar la umbel·la amb les llavors . Quan surt la primera trompa , també dit "quan es espiguen els calçots ", cal controlar constantment perquè es posen durs. Aquest fet sol succeir cap a la Setmana Santa , encara que pot allargar-se una o dues setmanes més , i fins i tot fins a tres .

No hay comentarios: