LA CARXOFA: EL DRET A LA SEGONA OPORTUNITAT


Si alguna hortalissa es pogués assemblar a l’ànima, aquesta seria la carxofa, ja que com nosaltres es protegeix el cor amb capes de fulles que cal separar si volem arribar a l’interior, lloc on s’amaga l’autèntica essència d’aquesta hortalissa.
Aquesta hortalissa extraordinària actua bàsicament en tres aspectes:
És hipolipemiant, és a dir, disminueix els nivells de colesterol a la sang per dos camins: n’incrementa l’eliminació i en disminueix la producció.
Preveu la formació de càlculs a la vesícula biliar i modifica la secreció d’àcids biliars. Finalment, la carxofa és un bon protector hepàtic, ja que fa que l’òrgan més gros que té el cos humà per desintoxicar-nos, el fetge, quedi net de substàncies tòxiques, bacteris, pesticides..., perquè així pugui treballar totalment en la seva funció de laboratori del cos on tot es fa i desfà.
Indicada en la congestió i insuficiència hepàtica, insuficiència renal, infeccions intestinals, gota, artritis, litiasis, cansament, intoxicacions, reumatisme i diabetis. Conté vitamines A, B1, B2 i C, i minerals com el ferro, el fòsfor, magnesi, calci, potassi, sodi i coure.

No hay comentarios: