L'alimentació al llarg de la vida

L'alimentació és un procés del qual obtenim els nutrients i l'energia que permeten cobrir els requeriments de l'organisme.
Els nutrients que aporten energia són: hidrats de carboni, proteïnes i greixos (anomenats macronutrients). Els nutrients que no aporten energia són: vitamines, minerals (anomenats micronutrients) i aigua.

Entre a la nostra botiga online, trobaràs fruites, verdures, ous i oli extra verge!!!! www.fruiteshigueras.es


Hi ha cinc grups de nutrients:
  • proteïnes
  • hidrats de carboni
  • greixos
  • vitamines
  • minerals
Cap aliment els conté tots. Per això s'ha de procurar menjar variat  amb moderació i de manera equilibrada.
La combinació adequada d'aliments es representa en la piràmide de l'alimentació saludable, que indica que aconsella sobre les proporcions dels diferents aliments que cal incloure a diari:
  • de quatre a sis racions de cereals i fècules (pa, arròs, pasta, patata...) preferentment integrals
  • cinc racions de fruites i verdures
  • de dues a quatre racions de llet i derivats (formatge, iogurt, etcètera...)
  • dues racions d'ous, peixos, carn blanca, llegums o fruita seca
  • de 3 a 6 racions d'oli i fruita seca
  • de 4 a 8 gots d'aigua

Les carns grasses, els dolços i llaminadures, les begudes ensucrades,etc. , es poden incloure amb moderació i de manera ocasional.
Per programar una alimentació saludable i sensorialment satisfactòria, cal saber les possibilitats nutritives i d'ús dels aliments, que sovint es classifiquen en grups d'acord amb els nutrients que contenen. Per això és convenient incloure en la ingesta diària aliments de tots els grups.

Font: gencat.cat

No hay comentarios: