Propietats de les Carxofes


Les carxofes són hortalisses originàries del nord d’Àfrica i molt comuns en tota la zona mediterrània. Es tracta d’una verdura d’hivern, de manera que podrem gaudir-ne en el seu ple esplendor durant l’època més freda de l’any. A més de les seves propietats culinàries, les carxofes ofereixen una sèrie de beneficis per a la salut que ens conviden a incorporar aquest aliment en el nostre menú.




  1. La carxofa és una verdura amb un baix contingut calòric, ja que només conté 40/50 calories, i és per això que forma part de molts règims d’aprimament.
  2. Una de les principals virtuts de la carxofa és que proporciona àcids per reduir els nivells de colesterol a la sang , així com disminueix la pressió arterial.
  3. Així mateix, destaca pel fet de ser un aliment diürètic, és a dir, que ajuda a eliminar toxines i especialment l’àcid úric i aconsegueix evitar així la retenció de líquids.
  4. També va bé per als problemes digestius i metabòlics, per tractar-se d’un aliment depuratiu que regularitza l’intestí i enforteix el sistema immunitari.
  5. Una altra dels avantatges del consum del fruit de la carxofera són els seus alts nivells en fibra, que tant afavoreix el trànsit intestinal.
  6. Com propietats de la carxofa, també podem destacar que rebaixa els nivells de sucre en la sang i, per tant, ajuda a prevenir i tractar els casos de diabetis.
  7. Encara que es recomana menjar-les crues per aprofitar tots els beneficis de les carxofes, també pots menjar bullides i consumir també el brou en què les has bullit.
  8. Però també pots preparar riques receptes més elaborades amb aquest ingredient com són les carxofes farcides o croquetes de carxofa .

    Fuente: Mayorista Masó

No hay comentarios: