Evita la grip aquest hivern

Ja tenim aquí el fred típic dels mesos d'hivern i, amb ell, els habituals refredats. Ningú vol posar-se malalt però evitar-ho no sempre és fàcil. Malgrat això, amb uns senzills consells pots aconseguir mantenir els virus lluny del teu organisme i poder gaudir d'aquests mesos sense totes aquestes complicacions:
1.- Hidratat amb freqüència:
Un ambient sec o fred pot propiciar que la nostra gola i les nostres mucoses s'assequin més de el que és habitual i que perdin la seva humitat natural. El millor remei és hidratar-te amb líquids calents o a temperatura ambient, evitant beure begudes fredes.
2.- L'exercici, un aliat:
La pràctica d'activitat física de forma regular ajuda a millorar el nostre sistema immunitari. Així estaràs creant unes defenses més preparades per a combatre agents externs.
3.- L'alimentació, variada:
Aquí repetim el de sempre, l'alimentació que sigui variada i que inclogui, almenys, cinc racions de fruita i verdura al dia.
4.- Els cítrics, ben aprop:
La vitamina C dels cítrics fa que augmenti l'interferó, una proteïna que potencia les defenses. De les tres racions de fruites que se suggereixen diàriament, fes que una d'elles sigui un cítric (taronja, llimona, aranja, mandarina...).
5.- Vitamina't:
Tant la vitamina E com la A augmenten la resposta immunitària del nostre organisme. Trobaràs la E a l'oli d'oliva o la fruita seca i la A als ous i les verdures.
6.- Augmenta la higiene:
Durant el nostre dia a dia toquem constantment objectes o coses que, si després mengem alguna cosa, pot fer que ens contagiem amb algun virus o bacteri. És per això que resulta del tot recomanable rentar-se les mans amb freqüència al llarg del dia, sobretot abans de menjar qualsevol cosa.

No hay comentarios: