Els teus fills no mengen fruita ni verdura? Segueix aquests consells

Els teus fills no mengen fruita ni verdura? Segueix aquests consells

26/09/2013
¿No hi ha manera que el teu fill provi la sopa de verdura, l'amanida o que mengi una poma de postres?
Amb una mica de paciència i seguint aquests consells segur que aconsegueixes que el teu fill adori la fruita i la verdura.
Molts nens rebutgen aliments com la fruita i la verdura fins i tot en el moment de deixar la llet, quan encara són nadons. Aquest fet sol preocupar molt els pares, ja que la fruita i la verdura aporten vitamines, fibra i minerals essencials per a l'organisme dels petits.
Què podem fer perquè els nens mengin fruita i verdura ?

No obligar-los

Mai s’ha d’obligar un nen a menjar alguna cosa que no vol. Cal evitar convertir el moment del menjar en una batalla sense fi. Si això passa sovint, és molt probable que la reacció del nen sigui contrària i acabi agafant mania i aversió a l'hora de dinar i al menjar.
Cal tenir en compte que és totalment normal que als nadons no els agradin els nous sabors ; estan acostumats a la llet i qualsevol altre sabor pot ser estrany i desagradable al principi. Tant si es tracta d'un nadó com d'un nen més gran, sempre s'han de respectar els gustos.

No deixar d'oferir

Encara que el nen hagi rebutjat la fruita i la verdura i se’n respecti la opinió, no vol dir que aquests aliments s'hagin de deixar d'oferir. Està demostrat que, en ocasions, l'acceptació dels aliments millora amb el nombre de repeticions. Mai s’ha de deixar d’intentar-ho i, a base de persistència, és molt possible que el nen vagi acceptant aquests aliments.
També, és aconsellable oferir fruita i verdura de diferents maneres: si les primeres vegades el nen no les ha acceptat a trossets, es poden oferir en farinetes, puré, suc, cuites, barrejades amb altres aliments, etc. També pots provar fer plats divertits per introduir fruites i verdures com l'amanida de lArc de Sant Martí.

Donar exemple

Els fills solen imitar el que fan els pares i, per tant, també adquireixen els seus hàbits alimentaris. És per això que es recomana menjar en família, perquè els nens agafin l'hàbit de menjar bé. Els petits han de veure com els seus progenitors també mengen fruita i verdura, i poc a poc, també s'habituaran a aquests aliments.
Si els pares no els accepten, és molt probable que el nen tampoc ho faci.
Referència bibliogrèfica:
No quiere comer fruta ni verdura, ¿qué puedo hacer? Pequerecetas, 2013 [accés: 23 de setembre de 2013]. 

No hay comentarios: