Alimentació i bellesa


Alguna vegada t’has preguntat per què un tractament de bellesa no està funcionant com t’esperaves?

Per què a vegades el seu efecte és limitat i no dura? La pell és l’òrgan més gran del cos humà i reflecteix, gairebé sempre, l’estat intern de la persona. En moltes ocasions, pretenem canviar el nostre aspecte utilitzant algunes de les tecnologies més avançades. Però per aconseguir un canvi que duri, hem de mantenir l’organisme lliure de tòxics i assegurar una bona nutrició.
Hi ha una sèrie d’òrgans al cos que tenen la funció de mantenir-nos lliures de toxines. Són els anomenats òrgans emuntoris: ronyons, fetge, intestins, pulmons i….la PELL. Quan la resta d’aquests òrgans no són suficients, és la pell l’encarregada d’ajuda a les eliminacions.
Per una banda, ens hem de preocupar de tots aquests òrgans, especialment del fetge i dels intestins.
Algunes recomanacions:
  • Quan sigui primavera fer cada any una depuració hepàtica per evitar la congestió d’aquest òrgan i durant tot l’any evitar l’estrenyiment i l’alteració de la flora intestinal
Però no ens podem quedar de braços plegats imaginant com treballen els nostre òrgans d’eliminació. Hem d’evitar la màxima quantitat possible de tòxics i, per tant:
  • Evitar l’alcohol i el cafè.
  • Evitar els aliments manipulats, carregats d’additius.
  • Disminuir o evitar la proteïna animal, els mariscos, les vísceres, el sucre, els lactis així com els greixos animals i les grasses trans, presents a la margarina convencional, la bolleria industrial i els fregits.
  • Consumir aquells aliments que ens garanteixin que estan lliures de tòxics.
  • D’altra banda, les cèl·lules de la pell s’estan renovant contínuament. Per tant és necessària una aportació constant de nutrients per la producció de noves cèl·lules. La pell és especialment sensible al dèficit d’àcids grassos essencials (omega 3 i 6), vitamina A, vitamina C, vitamina E, vitamines del grup B, zinc, ferro, sofre i silici. La dieta ha de ser equilibrada: rica en fruites i verdures de temporada, especialment pastanagues (amb 1 pastanaga al dia ja tenim la vitamina A que necessitem), les crucíferes (brocoli, col, nap, rabe) all, kiwi, albercoc, préssec, oli d’oliva verge premsat en fred, cereals integrals, llegums, llavors, algues, fruits secs i peix blau. És important que aquests aliments s’obtinguin a través de procediments naturals, sense forçar la producció amb tècniques agressives per aconseguir més nutrients.
  • Abans d’assegurar l’aportació de nutrients, hem d’evitar aquells aliments que en roben: el sucre i els aliments refinats que són els “lladres” més grans de minerals i vitamines. I sobretot hauríem de consumir cereals integrals i per endolcir melasses de cereals, mel pura o sucre integral.

No hay comentarios: