PREPARAR SUC: La salut i els preparats de fruites i verdures



El ritme de vida que portem ens fa buscar fórmules per estalviar feina i temps, és per això que ens resulta molt pràctic utilitzar elements que ens faciliten el treball a casa. Tot i així crec que no ens hem de deixar enganyar per la publicitat de certs productes que ens estalvien feina, perquè per altra banda ens poden estar limitant en salut.

Se’ns ven la ideal que és més fàcil comprar un tetrabric de “brou de verdures” que comprar, rentar, tallar i cuinar per gaudir d’un substanciós brou de verdures escollides per nosaltres mateixos. Encara que a vegades ens sigui una solució el menjar preparat, vull defensar la gran importància de preparar nosaltres mateixos els plats a base de fruites i verdures.



Per SALUT:

• tenir plantes a casa, tenir cura d’elles, regar-les i tenir-hi contacte, és molt beneficiós per la nostra salut, doncs el mateix podem dir de les verdures i fruites: anar a la fruiteria, agafar-les, escollir-les, rentar-les, tallar-les ens aporta un contacte magnífic amb la NATURA. Comprar un brou ja preparat, ens estalvia molta feina però… ens fa perdre una oportunitat magnifica. Quan per exemple tallem pebrot vermell (ric en calci, magnífic per combatre l’estrenyiment i la diabetis) , aquella oloreta tan bona i penetrant… olorem… sembla com si netegés les vies respiratòries. El contacte amb qualsevol verdura ens proporciona SALUT. Quan toquem les plantes es crea doble via; la que ens proporciona la planta a través de la seva olor, suc o matèria, generant cap a nosaltres vibracions i substàncies positives i l’altre que absorveix les nostres substàncies negatives tan físiques com mentals.

• Sabem que el que prenem en un tetrabric de brou preparat?? En canvi, podem escollir quines verdures combinar, i si ens informem una mica sabrem les substàncies que proporciona cada producte al nostre organisme. Evitem els conservants i demés substàncies que incorporen. Un consell: NO POSEU MAI OSSOS AL BROU!, aporten la cadaverina que és molt perjudicial per la salut.

• Totes les verdures i hortalisses ens proporcionen substàncies vitals per combatre les malalties, si són crues millor, i s’han de prendre AL MOMENT de ser preparades perquè no perdin propietats… quant de temps ha passat entre la preparació del brou envasat fins que ens arriba a la taula?

• Som capaços de perdre hores a la carretera per anar a trobar un tros de natura a la muntanya, però ens sembla terrible perdre 15 minuts en escollir, tallar i cuinar les verdures que ens proporcionen salut.

Per EDUCACIÓ ECOLÒGICA:

• Quan estic a la cuina preparant un brou de verdures o tallant els components per una suculenta amanida, m’agrada que els meus fills participin i comparteixin aquestes experiències; tot plegat forma part de l’educació ecològica que estem promovent actualment. Procurem que les noves generacions no oblidin que venim de la terra, que formem part de la natura, que depenem d’ella i és el nostre principal aliment.

• Per descomptat és millor generar residus orgànics que no pas plàstics.

Per REFLEXOLOGIA:

• des del punt de vista reflexològic, també té avantatges aquest contacte amb fruites i verdures; per exemple escorre les taronges de forma manual t’activarà els punts reflexes de les mans, agafar una taronja o una ceba, o llimona, etc., a cada mà, apretant i donant-els-hi voltes, és un magnífic exercici d’estimulació, de circulació i musculació, a més de tenir un intercanvi d’energia natural.

PREPARAR ALIMENTS NATURALS ENS FARÀ “PERDRE” UNS MINUTS, PERÒ GUANYAREM EN SALUT, EN ECOLOGIA I EN CONTACTE ENERGÈTIC NATURAL

No hay comentarios: