PROPIETATS DE LES SÍNDIRES



La síndria es pot dir que és la fruita que més quantitat d'aigua conté (93%), per tant, el seu valor calòric és molt baix, només 20 calories per 100 grams. Els nivells de vitamines i sals minerals són poc rellevants, sent el potasi i el magnesi els que més destaquen, si bé en quantitats inferiors comparats amb altres fruites. El color rosat de la seva polpa es deu a la presència del pigment licopè, substància amb capacitat antioxidant. El potasi és un mineral necessari per a la transmissió i generació de l'impuls nerviós i per a l'activitat muscular normal, intervé en l'equilibri d'aigua dintre i fora de la cèl·lula. La facilitat que oferix aquesta fruita per a ser consumida, doncs no necessita ser pelada, la converteix en uns postres ideals per als més petits, i donada la suau textura de la seva polpa aquesta fruita està indicada per a qui té dificultats per a mastegar els aliments. El seu elevat aporti d'aigua la converteix en un potent hidratant, i per tant, en una fruita especialment indicada durant la seva temporada per a les persones grans, que solen manifestar desgrat per a prendre suficients líquids. Dos bons talls de síndria supleixen un got d'aigua, i amb el plaer de degustar una fruita refrescant, dolça i saborosa. En general, resulta fàcil de digerir, encara que pot resultar indigesta per a certes persones si la consumeixen després dels menjars, degut al fet que el seu elevat aporti d'aigua dilueix els sucs gàstrics i retarda la digestió dels aliments, el que provoca la conseqüent sensació d'indigestió.

No hay comentarios: