El seu valor nutricional és reduït si es compara
amb altres verdures i hortalisses, sent l’aigua el seu component majoritari. Si
s’hagués de destacar algun dels seus nutrients, sens dubte seria el potassi,
mineral necessari per la generació i transmissió de l’impuls nerviós així com
per a una correcta activitat muscular.
Pel que fa a les seves característiques ambientals,
l’albergínia és resistent a la calor i sensible al fred, per això la temporada
més idònia pel seu cultiu és l’estiu, tot i que es pot trobar al mercat durant
tot l’any gràcies a la producció en hivernacle. És considerada, a més, un
aliment perible, i és per això que cal manipular-la amb compte i cal
refrigerar-la fins al seu consum.
A continuació et proporcionem una recepta per
combinar l’albergínia i la carn de
manera saludable, amb una alta aportació d’hortalisses.
Albergínies farcides de carn (4
persones)
|
|
Ingredients
|
Quantitat
|
Albergínia
|
4 unitats
|
Carn (pollastre o porc)
|
500 grams
|
Xampinyons
|
250 grams
|
Ceba
|
2 unitats
|
Pebrot vermell
|
1 unitat
|
Tomàquet
|
2 unitats
|
Oli d’oliva
|
2 cullerades
|
Formatge ratllat
|
|
Sal i pebre
|
- Posar a escalfar el forn a 180ºC. Tallar les albergínies en dues meitats i amb un ganivet fer petits talls a la zona interior, sense trencar la pell. Es fiquen les vuit meitats amb la pell cap a baix a la safata del forn, i s’afegeix sal i oli a cadascuna.
- Cal tancar el forn i deixar uns 30 minuts de cocció.
- Netejar els xampinyons, picar-los i reservar.
- Picar la ceba amb una mica de sal i pebre i sofregir-la durant 5 minuts. Mentrestant, es picarà el pebrot vermell i s’afegirà un cop s’hagi complert el temps, deixant 5 minuts més de cocció. L’última verdura en afegir serà el tomàquet, pelat i sense llavors, durant 5 minuts més, sempre a foc lent.
- Afegir els xampinyons al sofregit i deixar 5 minuts.
- Afegir la carn picada, esmicolant-la i salpebrant-la prèviament, i deixar-la al foc fins que perdi el color de cru.
- Ara cal extreure les albergínies del forn, si ja han passat els 30 minuts, i treure la seva carn, que estarà més tova. Cal tenir cura de no trencar la pell perquè serà la base on es ficarà el farciment. A continuació, s’afegirà l’albergínia a la paella amb la resta dels ingredients, i es deixarà a foc lent durant 5 minuts.
- Un cop finalitzat el farciment, caldrà tastar i salpebrar en cas necessari.
- Farcir les albergínies amb tota la mescla preparada.
- Afegir formatge ratllat i gratinar al gust.
No hay comentarios:
Publicar un comentario