Les carxofes són hortalisses originàries del nord d’Àfrica i molt comuns en tota la zona mediterrània. Es tracta d’una verdura d’hivern, de manera que podrem gaudir-ne en el seu ple esplendor durant l’època més freda de l’any. A més de les seves propietats culinàries, les carxofes ofereixen una sèrie de beneficis per a la salut que ens conviden a incorporar aquest aliment en el nostre menú.
-
La carxofa és una verdura amb un baix contingut calòric, ja que només conté 40/50 calories, i és per això que forma part de molts règims d’aprimament.
-
Una de les principals virtuts de la carxofa és que proporciona àcids per reduir els nivells de colesterol a la sang , així com disminueix la pressió arterial.
-
Així mateix, destaca pel fet de ser un aliment diürètic, és a dir, que ajuda a eliminar toxines i especialment l’àcid úric i aconsegueix evitar així la retenció de líquids.
-
També va bé per als problemes digestius i metabòlics, per tractar-se d’un aliment depuratiu que regularitza l’intestí i enforteix el sistema immunitari.
-
Una altra dels avantatges del consum del fruit de la carxofera són els seus alts nivells en fibra, que tant afavoreix el trànsit intestinal.
-
Com propietats de la carxofa, també podem destacar que rebaixa els nivells de sucre en la sang i, per tant, ajuda a prevenir i tractar els casos de diabetis.
-
Encara que es recomana menjar-les crues per aprofitar tots els beneficis de les carxofes, també pots menjar bullides i consumir també el brou en què les has bullit.
-
Però també pots preparar riques receptes més elaborades amb aquest ingredient com són les carxofes farcides o croquetes de carxofa .
Fuente: Mayorista Masó
No hay comentarios:
Publicar un comentario